Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
Filter

Vi prepper dine ski til vinterens turrenn!

Vi prepper dine ski til vinterens turrenn!

Turennsesongen er i gang og det er viktig at skiene dine også er klare. God glid har man glede av uansett nivå. Enten det er snakk om å slå seg selv, naboen eller en treningskompis. Gode ski bidrar til en bedre skiopplevelse og kan hjelpe deg med å nå dine mål.

Slip av ski

Mange skipar kan ha godt av en slip, før du/ vi begynner med den aktuelle glidingen før renn. Hvis du stort sett bruker ett par ski ser vi at skiene ofte har en slitt struktur med en del riper. Når skiene blir slipt får de en plan og fin såle, uten riper. Når en ski er nyslipt vil også «ny og fersk» såle komme frem. Den vil sørge for bedre voksopptak, som igjen vil føre til bedre glid. Mange har også gamle ski som man vurderer å bytte ut før den store begivenheten. I mange tilfeller vil en slip gjøre den samme nytten. Vi finner den riktige slipen til ditt skipar. Olympia Sport har slipemaskin i verdensklasse med en meget erfaren sliper, som sørger for supert håndverk. Vi har gjennom mange års testing funnet frem til et optimalt utvalg av sliper som vil passe til dine ski.

Metting av ski

Det er stor forskjell på hva skiløpere gjør av preppejobb gjennom sesongen. Har du brukt mange timer i smørebua allerede, er det ganske sannsynlig at sålen er mettet og fin allerede. Da kan man gå rett på gliding for det aktuelle føret til konkurransedagen. Hvis skiene dine er grå og tørre i sålen vil det være lurt å mette skiene. Da blir skiene feite og fine og dagsaktuell glider vil gi mye bedre holdbarhet. I lange renn blir er det høy slitasje på gliden underveis, jo bedre grunnlaget er i sålen fra før desto bedre vil gliden holde seg utover i rennet. Vi metter skiene i varmeskap, med en myk glider. I løpet av 5-6 timer i riktig varme er skiene ferdig mettet. Deretter legger vi en kald allroundglider. Når denne jobben er gjort kan vi starte den siste og viktigste delen av preppejobben, raceprepp! Etter en runde i slipemaskinen vil også skiene ha behov for en grunnprepp.

Race prepp

Vi finner den beste kombinasjonen av glidprodukter, som sørger for at du får den best mulige glidopplevelsen på turen fra start til mål. Vi tilbyr prepp til alle typer løpere med tilhørende ambisjoner. Vi har pakkepriser på alt fra slip med varmeskap og topp racingprodukter til de som kun ønsker en enkel gliding. Hos oss får du de beste rådene. Ved å sette jobben til oss vet du at skiene er i de beste hender. Hvis du skal smøre skiene selv er det bare å komme innom å få gode råd og oppdateringer på de beste produktene. Vi er leverandøruavhengig og anbefaler de produktene vi mener fungerer best på tvers av merker.

Innlevering av ski

Vi ønsker at skiene blir levert inn tre dager før de skal hentes.

Hvis det er aktuelt med slip av ski anbefaler vi at du kommer innom senest mandag før rennet.

Ønsker du å sette bort preppejobben er vi klare for å hjelpe til. Vi i Olympia Sport har bred erfaring med skiprepp og følger med i utviklingen av produkter slik at vi alltid leverer ski som gir best mulig glid i forhold til vær og forhold. Sett bort jobben til oss, så slipper du å skylde på skiene hvis ikke ambisjonene blir innfridd.

Da er det bare å sørge for at formen er på topp, så fikser vi skiene. Kom innom for en hyggelig skiprat.

Lykke til!

Skrevet av

Skiansvarlig

Anders Aas