Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
(0)
Filter

Plukk og valg av felleski

Plukk og valg av felleski

Felleski har de siste årene tatt markedet med storm, og det er ikke uten grunn. Felleski gjør det enklere, og ikke minst raskere å komme seg ut i skisporet for de fleste. Les mer her om hvordan vi finner skiene som passer deg.

Vi har solgt felleski i over 5 år, og har opparbeidet oss stor kunnskap og erfaring i plukk, måling og salg av felleski. Vi har ski til alle nivåer, til de som skal ut å kose seg på tur med appelsin og kvikklunsj, og til de som tar på seg racingdressen og pulsklokka.

 

Plukk

For at vi skal finne best mulig ski til deg, er det viktig at vi har en god dialog på hvilket nivå og ambisjoner du har som skiløper. En felleski som er laget for trening og konkurranse vil kreve bedre teknikk og mer fraspark fra løperen for å få et sikkert feste, mens rimeligere turski er lettere å få godt feste på da de krever mindre fraspark. Alle ski vi selger måles opp slik at vi er sikre på at du får en ski du vil ha god glid på, samtidig som du får et sikkert feste. Skulle det vise seg at du etter flere skiturer ikke får det feste eller gliden du forventet, så har vi en 100% spenngaranti. Vi tar en ny runde med måling av skiene, og skulle det vise seg at det er blitt gjort en feil fra vår side så vil du få nye ski.

 

Flytt av binding

Flytt av binding har kommet mer i fokus de siste årene, og dette kan være med på å redde skituren. På smøreski har du mulighet til å justere litt med smøring om du sliter med feste eller glid, mens på en felleski så sitter fellen fast på et sted. Det finnes flere typer bindinger som er flyttbare fra Rottefella, Fischer og Atomic. Alle tre har bindinger som kan flyttes ved at du må stoppe opp og ut med skoen fra bindingen. Selve mekanismen for å flytte er litt forskjellig, men prinsippet er det samme. Om dette hørtes tungvint ut, så finnes det Rottefella MOVE (avbildet under). MOVE lar deg flytte bindingen mens du fremdeles står med skoa fastspent på skia. Er du trygg på ski kan du også flytte bindingen i fart. Flytter man bindingen fremover på skien så oppnår man bedre feste, mens om du flytter bindingen bakover vil du få bedre glid.

 

Preparering

Selv felleskiene trenger også litt behandling for at de skal kunne yte maks. Fellen trenger to produkter, en impregnering som du smører på fellen før du skal gå, og en fellerens. Impregneringen hindrer at møkk, smuss og smøring fester seg i fellen, og hjelper til så ikke fellen iser. Impregneringen brukes gjerne før hver tur, la den tørke en 15 minutters tid før du skal ut å gå. Fellerensen trenger du ikke bruke hver gang, mange feller er det farger på så du vil kunne se når fellen blir skitten. Påfør fellerensen på fiberlene og dra fra front og bakover på fellen. En ren felle vil gi bedre glid og feste i skisporet. Glidsonen foran og bak fellen trenger gliding og vedlikehold som de gamle smøreskiene. Dropper man dette vil sålen på skiene blir grå og tørke inn, dette gir dårlig glid i skisporet. Vi anbefaler alle som kjøper felleski hos oss å ta en førstegangsprepparering. Gjør du dette når skiene er nye kan du klare deg gjennom skisesongen med hurtigprodukter som gjør det lettere for deg å ha god glid.

       

 

 

Selve fellene sier vi har en levetid på 100 til 150 mil, hvor fort fellen slites kommer an på hvilket føre de brukes mest på. Når fellen er utslitt anbefaler vi at du kommer inn til oss for å bytte, så er du sikker på at dette blir gjort riktig og de nye fellene sitter som de skal. Noen felleski har to feller på undersiden av skien, mens andre har en helfell. Ved kjøp av felleski er ikke dette noe man skal tenke mye på, vår erfaring er at begge typene fungerer like godt. Felleski fungerer i utgangspunktet på alle fører, men noen fører vil alltid være bedre enn andre. Er det løse spor og fallende nysnø vil en felleski ikke fungere like godt som når det er harde faste spor. På enkelte fører vil det fungere bedre med en godt smurt smøreski.

 

Har du spørsmål i forhold til kjøp av felleski eller til de du har i dag, ta gjerne kontakt med oss. Vi hjelper deg så godt vi kan, både i butikk og via vår nettbutikk.