Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
Filter

Kle deg riktig med merinoull

Kle deg riktig med merinoull

Mange snakker om ull, og spesielt merinoull, men hvorfor? Hva er så bra med ull? Vi håper dette kan hjelpe deg veien med å velge ull, og å kle deg riktig.

Ull kan brukes både til hverdags og trening, og vi anbefaler å bruke flere lag for å holde seg varm. Ved å bruke flere lag blir isolasjonen bedre grunnet luften som dannes mellom lagene. Ull har også egenskaper som gjør at den regulerer temperaturen selv, både på kalde og varme dager. Fukt blir også transportert bort fra huden og vann blir absorbert fort ved bruk av ull. Ullundertøy passer like fint til langrenn, fjellturer, alpint, klatring og andre aktiviteter, som til hverdagsbruk. Ull er også et bærekraftig og naturlig materiale som er slitesterkt og gir god komfort.

Ull er også godt for huden da det bidrar til å skape et sunt mikroklima. Dette gjør at selv de med mest sensitiv hud kan bruke ull. Det er vist at i flere tilfeller at bruk av fin merinoull over lengre tid har gjort at flere har blitt kvitt hudproblemer som eksem og lignende. I tillegg til gode egenskaper for huden og at ull holder deg varm på de kalde dagene og holder varmen ute på de varme dagene, bidrar også ull til å holde UV-strålingen unna. Ull funker altså som en naturlig solbeskyttelse.

Kolleksjonen - Lag på lag

Alle forpakningene fra Aclima er merket med 1st, 2nd og 3rd wool layer, slik at det skal være enkelt å vite rekkefølgen på plaggene for best effekt av ulla. Dette kaller de «Wool Layering System». Aclima har flere kolleksjoner bestående av ull tilpasset ulike temperaturer og ulik bruk.

WoolNet er ullnettingen utviklet for aktivitet med høy intensitet og varierende temperatur. De viktigste egenskapene til ullnettingen er å sørge for at fukt blir transportert bort, at materialene puster godt og at vekten er lav. Ullnettingen bidrar også til god isolering og holder godt på varmen, uten at man føler seg for varm og klam. Dersom man skal på topptur, jakt eller lange fjellturer på vinteren er WoolNet en sikker vinner. Elastisiteten og tørketiden er også verdt å nevne. WoolNet Hybrid er ullnetting som varmer litt ekstra. Disse plaggene består 100% merinoull strikket i WarmWool stoffet. Her er nettingen kombinert med merinoull i front.

LightWool er utviklet for varmere dager og føles veldig mykt mot huden og, samtidig som det har ekstrem lav vekt. Visste du at ull også er svalende? På varme dager isolerer ull mot varme, noe som gjør at ull er like bra sommer som vinter. Den myke merinoullen til Aclima passer for alle, selv de som har sensitiv hud og som ofte klør av ull.

Den mest solgte kolleksjonen til Aclima er nettopp merinoullserien WarmWool. Dette ullundertøyet passer perfekt for de som ønsker å holde seg varm på kalde dager. Plaggene er sydd slik at god bevegelse opprettholdes og at komforten ivaretas. Detaljer som gensere med balaklava hette, samt glidelås i halsen gjør at plaggene sitter tett på kroppen og sørger for å holde deg varm på de kaldeste dagene. Dersom det er veldig kaldt anbefaler vi å bruke WarmWool som 2nd wool layer eller som baselayer.

DoubleWool er ullundertøyet som kombinerer både WoolNet og WarmWool. Dette gjør nettopp denne kolleksjonen til noe av det varmeste ulltøyet til Aclima. Dette ulltøyet sørger for å isolere godt, men også transportere fukt bort. Dersom du ønsker noe av det beste og varmeste ulltøyet på markedet er det nettopp DoubleWool du skal gå for. DoubleWool funker både til ekspedisjon, men også dersom du skal være ute i kaldt og hardt vær. Også på denne kolleksjonen er detaljene verdt å nevne. Chin guard, tommelgrep og fôret linning gjør at ulltøyet er komfortabelt samtidig som det holder deg varm.

I tillegg til flere kolleksjoner bestående av ullundertøy i flere tykkelser tilbyr også Aclima undertøy. HotWool sports top er laget i ullfrotté og egner seg godt til bruk under kalde forhold, som på jakt, trening eller på jobb. LightWool og WarmWool hipster til dame er begge i merinoull. Det samme er LightWool og WarmWool boxer til herre. Både hipsteren til dame og boxeren til herre isolerer godt selv ved fukt. Ull bidrar også til at lukt ikke setter seg. Materialene føles myke og sømmene er flate slik at det ikke skal gnage mot huden. Disse produktene er gode alternativer for å sikre at selv de innerste plaggene på kroppen bidrar til å holde på varmen.

Vask og behandling av ull

Ull er selvrensende noe som betyr at du ikke trenger å vaske ullplaggene dine etter hvert bruk. Det er fordi ull ikke har grobunn for bakterier. Dermed er det alltid lurt å lufte ullplagg etter bruk og det er ofte også mer effektivt enn å vaske klærne dersom man vil bli kvitt lukt.

Alle produktene fra Aclima kan vaskes i maskinen. Selv om mange tror at ull burde renses eller vaskes for hånd kan dette ofte være mer skadelig for produktene. Bruk gjerne ullvaskprogrammet på maskinen, men dersom man ikke har det programmet er både finvask eller håndvask gode alternativer. Bruk alltid vaskemiddel som er egnet til ull og pass på at maskinen ikke er overfylt. Dersom det har kommet flekker på ullplagget ditt anbefaler vi at du prøver å fjerne flekken så fort som mulig. Prøv først med vann, men dersom flekken fortsatt sitter kan man også bruke flekkfjerningsmiddel til klær.

Så en liten oppsummering – hvorfor skal man velge ull? Ull holder deg varm på kalde dager, og kjøler deg ned på varme dager, helt genialt rett og slett. Vi har et bredt utvalg av ull fra Aclima, og andre merker, som også egner seg godt for både fritid og fysisk aktivitet.

Ta gjerne kontakt med oss om du vil vite mer om de fantastiske egenskapene til ull, eller andre ting!