Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
(0)
Filter

MIPS - hjelmteknologi som beskytter hjernen

Bedre hjelmbeskyttelse med MIPS

Noe av det viktigste du investerer i når det gjelder sykling er en god hjelm. Men har du sørget for at hjelmen din er den tryggeste du kan ha?

 

Hva er MIPS?

MIPS står for Multi-directional Impact Protection System og er et tolagssystem i hjelmer, som beskytter hjernen ytterligere mot skader ved fallulykker. De fleste fallulykker skjer ved skrått støt mot hodet, eller med rotasjon. En hjelm med MIPS vil absorbere deler av støtet, samtidig som hjelmen kan rotere 10-15 mm etter selve støtet, som igjen leder mer energi vekk fra hodet, og dermed minsker skaderisikoen.

 

 

Kort fortalt vil en hjelm med MIPS redusere risikoen for hjernerystelse ved fall, og den gir inntil 4 ganger så god beskyttelse som en hjelm uten MIPS.

 

Hvem står bak MIPS?

MIPS er utviklet av hjerneforskere ved KTH Kungliga Tekniska högskolan og Karolinska Institutet i Sverige, og de har siden starten i 1996 utført mer enn 50.000 tester av teknologien, i tillegg til uavhengige tester rundt i verden. Alle testene slår fast det samme - nemlig at hjelmen med MIPS-systemet er de tryggeste man kan ha.

Trygg Trafikk har testet de mest populære hjelmene for både barn og voksne, og er også helt tydelig i sin sak: Alle de mest populære, og sikreste hjelmene, er utstyrt med MIPS-systemet.

 

Hvordan kjenne igjen en hjelm med MIPS?

En hjelm med MIPS-systemet er lett å kjenne igjen med sine karakteristiske gule strikker inne i hjelmen, samt at de skal være godt merket på utsiden med en gul MIPS-lapp. Om hjelmen har dette kan du være sikker på at du ser på en trygg og god hjelm.

 

GIRO-hjelmer med MIPS

Giro har valgt å inkludere MIPS i alle sine hjelmer, enten du skal sykle vei, sti, grus, by eller nedoverbakkekjøring. Derfor har vi et godt utvalg av Giro-hjelmer tilgjengelig både i butikk og på nett. 

 

Husk at en hjelm har normal levetid på 3-5 år, og om du har hatt en ulykke der hjelmen har fått støt må den byttes!

Trykk her for å komme til våre sykkelhjelmer