Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
(0)
Filter

HOKA-teknologi

HOKA-teknologi

I 2009 ble HOKA grunnlagt av ultraløperne Jean-Luc Diard og Nicolas Mermoud, som utforsket hvordan man kunne løpe raskere nedover. Mens de løp ned et fjell i løs sand, oppdaget de at dempingen fra sanden tillot dem å øke hastigheten. Dette inspirerte dem til å utvikle en sko som kunne gjenskape denne følelsen, og resultatet ble den karakteristiske HOKA-skoen med voluminøse såler, som introduserte en helt ny kategori av løpesko.

Grunnleggeren Jean-Luc Diard understreker at HOKA handler om mer enn bare maksimal støtdemping; det dreier seg om å bruke minst mulig energi for maksimal fremdrift. Femten år senere har HOKA vokst til å bli et av verdens ledende merker innen løping og utendørsaktiviteter, tilbyr et bredt utvalg av klær og sko som passer for terrengløping, asfaltløping og friidrettsbanen. Med slagordet "Fly Human Fly" ønsker HOKA å fremme bevegelse, uavhengig om man går rundt kvartalet eller deltar i ultraløp, da bevegelse er positivt for alle.

 

Så, hvordan fungerer det?

 

Hva betyr META ROCKER?

En utpreget «rocker» («gyngestol») profil på sålen gir et naturlig og effektivt steg. Samme om man går eller løper. Man lander stabilt og beskyttet på hælen og får en rask rulle-bevegelse fremover til frasparket. Rockeren i sålen er sammen med dempevolumet årsaken til at skoene tar av veldig mye støt i landingen.

 

 

Hva betyr ACTIVE FOOTFRAME?

Unik mellomsåle gjør at foten står stabilt nede i sålen, litt som i et bilsete. Dette gir stabilitet som passer de fleste føtter og løpestiler. Noen tror at HOKA skoene er ustabile på grunn av den ekstra sålehøyden, men det er faktisk motsatt!

 

 

Hva betyr CUSHIONED MIDSOLE?

Ultralett og voluminøs mellomsåle sørger for mest mulig komfort og eksepsjonell støtdemping.

 

 

Hva betyr J-FRAME™?

Den patenterte J-FRAME er designet for å gi ekstra støtte til deg som overpronerer i steget. Som navnet tilsier er det en J-formet skumramme, som strekker seg fra innsiden av hælen og langs hele utsiden av foten. Denne rammen består av et fastere skum enn resten av mellomsålen for å øke stabiliteten.

 

 

Hva betyr H-FRAME™?

HOKAs nyeste stabilitetsteknologi er en H-formet ramme med fastere skum som guider steget ditt og gir deg støtte der det trengs, fremfor å korrigere steget. Rammen er trukket godt opp på begge sider av foten slik at du får en trygg såleplattform i hver landing.

 

Hva betyr SWALLOWTAIL™ HEEL?

Den svalestjert-inspirerte enden på hælen sørger for bedre stabilitet i ulendt terreng og bidrar også til en mer effektiv stegavvikling fra fotisett til fraspark.

 

Hva betyr HUBBLE® HEEL?

Det markante hælpartiet er designet for å redusere støtbelastning i tillegg til at det bidrar til en mer effektiv stegavvikling fra fotisett til fraspark.

 

Hva betyr PROFLY™?

PROFLY™ er HOKAs todelte mellomsåledesign som består av et mykere skumlag øverst, og et fastere, mer responsivt skumlag nederst. Til sammen gir dette en energisk og livlig løpsopplevelse.

 

Hva betyr PROFLYX™?

Dette er navnet på platen som ligger innkapslet i mellomsålen på alle HOKA-modeller med «X» i navnet. Denne platen sørger for en kvikk energiretur i steget, samtidig som den er lett og slitesterk.

 

 

 

Uansett om du ønsker deg nye HOKA til hverdags, tur eller trening, vi hjelper deg! 

Se utvalget her: olympiasport.no/hoka

 Ta gjerne kontakt med oss: nettbutikk@olympiasport.no