Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
Filter

Vi hjelper deg med ny elsykkel

Vi hjelper deg med ny elsykkel

Etter en lang vinter i Vestfold, har endelig våren kommet. Med våren kommer det også mye moro på to hjul. Hos Olympia Sport har elsyklene virkelig fått fotfeste og «elsykkelgliset» har blitt et begrep her hos oss.

Sykkel med elektrisk drift gir helt nye muligheter for alle typer syklister, og for å fjerne ankepunktet til mange med en eneste gang; det er ikke juks med el! Istedenfor å begrense sykkelturen til kun en kort runde, hjelper el-motoren til at man kan forlenge turene og komme seg til steder som tidligere var utenkelig med kun bruk av muskelkraft. Da syklene kom på markedet for snart 20 år siden, var det hybrid-/bysyklene som regjerte markedet. De står fortsatt for det høyeste salgsvolumet, men i de senere årene har de også kommet inn i terrengsegmentet. Da snakker vi fullblods heldempere hvor el-driften sørger for en helt suveren framkommelighet i alt slags terreng. De samme argumentene for el-drift gjelder også utenfor asfalterte veier – du bruker fortsatt kroppen, men kan holde på i lenger tid og komme deg til nye og uoppdagede steder. Det berømte «elsykkelgliset» får du uansett.

Det er mange som har vurdert elsykkel over lenger tid, og av de som ender opp med ny sykkel med el-drift har vi fortsatt ikke møtt noen som angrer på det! Med det brede bruksområdet er det mange som erstatter bilbruken og tar sykkel i stedet. Da slipper man å bekymre seg for å finne parkeringsplass og i disse «bærekrafts tider» er jo også miljøaspektet noe man ikke kommer utenom. Man bruker kroppen og sparer miljøet samtidig – kan det bli bedre!

Ved kjøp av elsykkel er det viktig at man finner en sykkel som egner seg til det bruket man skal ha. Det er mye å velge i form av merker, type sykkel og teknologi. Mange leser seg opp på nett og vet hva de trenger, mens andre vet lite om hva det dreier seg om. Vi anbefaler at dere kommer innom og tester forskjellige alternativer. Hos oss er alle modeller tilgjengelig for demonstrasjon. Ved å teste litt forskjellig vet man at man treffer på valget sitt når man endelig bestemmer seg for elsykkelkjøpet.

Vi fører EcoRide, Giant og Haibike, alle er velkjente og velrenommerte merker med god kvalitet og lang historikk. EcoRide er et rent elsykkel merke, mens de andre merkene er store på ordinære sykler, uten el-drift, i tillegg. Vi er en av de ledende sykkel-butikkene i Vestfold og selger sykler til hele landet gjennom vår nettbutikk. Mye av suksessen ligger i et velfungerende verksted med to dedikerte mekanikere som gjør alt for at din sykkel er i de beste hender før den forlater butikken, eller når du kommer innom for en årlig service. Våre medarbeidere har også mye erfaring fra egen bruk og testing av det utstyret vi selger – «Kjennskap gir kunnskap».

Når det gjelder driften, og hvor den skal komme fra finnes det flere alternativer. Vi har både krankdrevet, og hjuldrevete elsykler. Hjuldrevet kommer som enten forhjul-, eller bakhjulsdrevet. Mange kunder kommer innom oss i butikken og sier ‘’Jeg skulle hatt en elsykkel, og den må ha krankmotor fordi at det er best’’. Ofte ender flere av disse kundene opp med en elsykkel hvor det er forhjulsmotor. Vi anbefaler alle våre kunder å prøve begge typene, fordi det fungerer på to forskjellige måter. Vår erfaring er at begge deler funger godt. En sykkel som har drivkraften i hjulet vil mange føle blir litt likt som en moped, for uansett hvor hardt eller løst du tråkker på pedalene, vill du få maksimal hjelp. For de eldre er dette det mest solgte alternativet, fordi det krever mindre kraft fra deg og du blir mindre sliten. Krankmotor føles litt mer som en vanlig sykkel, da den gir tilbake ut ifra den kraften du legger i pedalene. Enkelt forklart, jo fortere og hardere du tråkker, jo mer hjelp får du fra motoren. Igjen, vår anbefaling er å prøve begge typene for å finne hva som passer deg best. Elsykler med hjuldrift ligger cirka på mellom 20 000, mens krankmotor begynner på rundt 30 000, og oppover.

Rekkevidde er også et viktig tema når det gjelder elsykkel. Krankdrevne elsykler har ofte litt lengre rekkevidde enn de med hjuldrift, da motoren jobber på en litt mer økonomisk måte. Ofte får man opplyst at man kan sykle 125 kilometer, men her er det mange faktorer som spiller inn. Er det veldig kupert, motvind/medvind, lufttrykk i dekk, og hvordan er temperaturen ute? Alt spiller inn på hvor langt du kommer, og hvor ofte sykler du over 100 kilometer? De fleste sykler kun halvparten før de har mulighet til å lade opp batteriet igjen. Og skulle du være så uheldig at batteriet går tomt er det ingen krise, sykkelen fungerer da som en helt vanlig sykkel, og du kommer deg trygt hjem. Vår erfaring er at du har en reell rekkevidde på rundt 70 kilometer, og det holder lenge for de aller fleste. Alle elsykler vi selger har batterier som er 36Volt, og ligger på mellom 500-600Wh.

Har du tenkt på elsykkel, vurdert om det er noe for deg, eller rett slett har lyst til å se og å teste? Kom innom da vel! Hvis du bor langt unna, kontakt oss på telefon; 33 37 0540 eller send oss en mail på; nettbutikk@olympiasport.no . Vi er klare til å hjelpe deg.