Totalt
  Vis handlekurv

  Gratis frakt

  Ved ordre over 1 500,-

  Gjelder ikke kajakk og sykkel

  Rask levering

  1-3 virkedager

  Kompetansefokus

  Frittstående sportsbutikk

  Kjøp nå

  Utsett betalingen

  Triatlonsesongen er i gang

  Etter en lang vinter, ble det plutselig vår og sommer, og dermed er triatlonsesongen i Norge i gang. Og triatletene i Tønsberg Triathlonklubb er klare, gjennom hele vinteren har klubben kjørt fellesøkter inne på Stamina på sykkel og løp, i tillegg til to fellesøkter i svømmehallen.

  I tradisjon tro starter Tønsberg Triathlonklubb sesongen med Gunder Tri.
  Gunder Tri er en treningskonkurranse for medlemmer, hvor svømmingen gjennomføres i svømmehallen, og sykling/løping gjennomføres ute. Man kan velge om man vil være med på sprint (750m svømming, 20 km sykling, 5 km løping) eller supersprint (halve distansen). Vi svømmer altså inne, og tar tiden. Tidene fra svømmingen blir grunnlag for jaktstarten som gjennomføres ute. Beste tid i vannet starter først på sykkel, deretter slippes konkurrentene ut en etter en. Førstemann til mål vinner!

  Svømmingen ble unnagjort først, mens 30. mai etter var det klart for sykkel og løp, på Ringshaug, i løypa til Tønsbergdysten (tidl Ringshaugdysten). Nå er Gunder Tri er internt arrangement for medlemmer i Tønsberg Triathlon, som skal kick starte sesongen, men konkurransene kommer nå på løpende bånd!

  Gull til Tønsberg i NM

  I helgen ble det arrangert NM på Bryne, der markerte Tønsberg seg sterkt i juniorklassen med gull til Cedrik Bakke Christophersen, som med sitt løp også tok en fantastisk sterk 8.plass i elite klassen. Eliteklassen ble vunnet Casper Stornes.
  I junior supersprint tok Sebastian Wernersen sølv etter å ha vært nr 4 opp fra vannet, Tinius Bergh Pedersen kjempet seg opp to plasser etter svømmingen og inn på 8. plass. Den flotte laginnsatsen fortsatte med Jesper Hammelow-Berg Skjelland som kjørte seg opp 4. plasser fra vannet og inn på 15.plass.

  Tønsberg var også representert i kvinner elite, hvor Hannah Bjelland kjempet seg inn til en flott 13. plass i en meget sterkt felt, som ble vunnet av Lotte Miller.

  Resultater  

  Tønsbergdysten

  Siden Bytri ikke arrangeres lenger, er nå Tønsbergdysten vårt hovedarrangement for triatleter. 10. juni er det klart for tradisjonsrike Tønsbergdysten, som ikke bare har fått nytt navn, men som oppdgraderes som arrangement, både med flere startplasser, oppdatert og sikrere sykkeltrase og bedre logistikk. Påmelding er fortsatt åpent.

  Uken etter arrangeres Arendal Triathlonklubb Hove Tri, her stiller Tønsberg med mange utøvere, og det er fortsatt noen ledige plasser igjen.

  Utover dette er det mange konkurranser rundt omkring i Norge og mange medlemmer skal også ta turen til utlandet for å konkurrere, undertegnede skal blant annet være med på Ironman Nice, eget innlegg om det kommer senere. Se hele den norske terminlisten her.

  Triatlon er en sport som krever noe utstyr, noen sier at alt man trenger en badebukse, sykkel og løpesko, men det kan bli litt snevert. Selv med tidlig sommer bør man ha våtdrakt. Man kommer langt med en racersykkel, men vurder å sette på en tempobøyle for å øke farten, et drikkesystem og hurtiglisser på løpeskoa er også et godt tips, alt dette får du god hjelp til hos Olympia Sport.

  Minner også om andre arrangementer i Tønsberg Triathlonklubbs regi.

  14. august: Ringshaugsvømmen - vi inviterer til svømmekonkurranse med start fra Batteriholmen på Vallø og målgang på Ringshaugstranda. Konkurransen gjennomføres med fellesstart fra vannet kl. 18.00. Distansen er ca. 2400 meter.

  18. august: Kystleden - Vi inviterer alle til mosjonsløp kl. 13.00. Kystleden halvmaraton gjennomføres for 9.gang i fantastiske omgivelser på kyststien mellom Horten og Tønsberg.

  Være med på alt? Da tar du Tønsbergtripellen, den består av Tønsbergdysten, Ringshaugsvømmen og Kystleden.

  Terminliste

   

  Ivo Ølstørn

  Olympia Sport Ambassadør / Tønsberg Triathlonklubb

  Har du spørsmål om produktet?