Totalt
  Vis handlekurv

  Gratis frakt

  Ved ordre over 1 500,-

  Gjelder ikke kajakk og sykkel

  Rask levering

  1-3 virkedager

  Kompetansefokus

  Frittstående sportsbutikk

  Kjøp nå

  Utsett betalingen

  Reisebrev - treningssamling på Mallorca med Wang

  Jeg heter Christian og jobber som ekstrahjelp og ambassadør for Olympia Sport. Jeg sykler aktivt landevei, og går på Wang Toppidrett i Tønsberg. I år sykler jeg det siste året i juniorklassen (17-18 år). Den siste uken har vi vært på treningssamling på Mallorca. I dette reisebrevet deler jeg litt erfaring, tanker og planer for trening og sesongen 2018!

  I tiden som aktiv syklist har jeg syklet på flere ulike modeller av Giant sykler. I kommende sesong velger jeg også dette merket. Personlig er jeg veldig fornøyd med syklene fra Giant. Syklene er stive, lette, aerodynamiske og i tillegg er de svært komfortable å sykle på. Jeg føler jeg får god respons i hvert tråkk. Tidligere syklet jeg på en Giant Propel Advanced som passer bra både til tempo og spurt. Propelen passer ypperlig også til triatleter. For 2 år siden gikk jeg over til en Giant TCR Advanced, det er en lettere, og litt mindre aerodynamisk modell enn Propelen. Giant TCR passer derfor bra til mye klatring i bakker, det passer meg veldig bra siden jeg selv liker å sykle i bakker.

   

   

  Fra og med juniorklassen er det lov til å sykle med temposykkel på tempoetapper. Jeg sykler på en Giant Trinity på tempo. Sykkelen er utrolig stiv og aerodynamisk. Sammen med hjul fra Zipp er sykkelen en av de raskeste i hele verden! Regjerende verdensmester på tempo, Tom Dumoulin, sykler på både Giant TCR og Giant Trinity.

  Det er mange ulike meninger om hva som er best når det er snakk om hjelm, briller og sko. Jeg bruker hjelmer fra Giro, Giro Synthe, mens på tempo bruker jeg Giro Aerohead.  Hjelmene sitter godt på hodet og har flere justeringsmuligheter. Brillene jeg bruker er fra Oakley og heter Oakley Radar EV, de sitter bra uten at de klemmer. Glassene fra Oakley er helt fantastiske. Skoene jeg bruker er fra Shimano. Jeg har nettopp gått over fra Sidi Wire til Shimano Sphyre. I flere år har jeg brukt sko fra Sidi og har vært veldig fornøyd med de. I år ville jeg prøve noe nytt, jeg har hørt mye bra om de nye skoene fra Shimano. Etter å ha prøvd de i et par uker, er jeg veldig fornøyd. Vanvittig stive og gode stramningsmuligheter, med BOA stramningssystem kan du enkelt stramme skoene selv i høy fart.

   

  Her møtte jeg Wout van Aert, verdensmesteren i Cyclocross fra Belgia. Bildet er tatt på toppen av San Salvador på Mallorca.

   

  Treningssamling på Mallorca

  Denne siste uken har jeg vært på treningssamling på Mallorca med Wang Toppidrett Tønsberg. Jeg har for det meste syklet inne på rulle i vinter, så det var veldig deilig å komme til Mallorca hvor temperaturen er betydelig høyere enn her hjemme. I tillegg til rulletrening, har jeg også syklet en del langturer på CX, gått på ski og trent svømming. Det er viktig å trene variert og være allsidig i treningen i den tiden det ikke er sykkelsesong. Dette danner et godt treningsgrunnlag for kommende sesong.

  Mye av treningen på Mallorca har vært rolig. Hensikten med samlingen er å få en god treningsperiode med mange lange og gode sykkelturer. I tillegg til flere rolige treningsøkter, har vi kjørt noen intervalløkter. Vi kjørte blant annet en test opp en bakke som heter Sa Calobra. Denne testen gjennomføres hvert år. Det er en fin bakke for å måle framgang fra år til år. I år ble testen noe kortere enn vanlig på grunn av et steinras i veien, men vi fikk likevel kjørt en god test og sett framgang fra i fjor.

  Samlingen på Mallorca har vi delt opp i bolker. Bolkene har vært på 3 dager. Det vil si at det er 3 dager med mye sykling, etterfulgt av en rolig dag. Deretter en ny bolk. Vi deler opp samlingen på denne måten for å ikke kjøre oss helt i senk. Det er viktig med en rolig dag etter flere lange dager. Den rolige dagen kan bestå av en kort løpetur, en svømmeøkt eller en styrkeøkt.

  Underveis i bolkene varierer vi med å sykle flatt og mye bakker. Det er viktig med litt variasjon når man skal være på samling i 10 dager. På fredag syklet vi 4 timer med ganske få høydemeter, mens på lørdag syklet vi 6 timer med mye bakker. Fredagens løype kan sees her: https://connect.garmin.com/modern/course/17460907. Dette er en ganske flat løype med en liten bakke. Bakken heter San Salvador. Østkysten på Mallorca er fin hvis du vil sykle flatt. Lørdagens løype kan sees her: https://connect.garmin.com/modern/course/17460988. Da syklet vi på vestkysten på Mallorca. Her er det mer bakker enn på østkysten.  

   

  Cedrik Bakke Christophersen og jeg før en kupert langtur på 5 timer.

   

  Sesongen 2018

  Sesongen starter i slutten av mars. Da skal jeg til Belgia hvor det er samling med Wang Toppidrett. Under oppholdet i Belgia skal vi trene en god del, men også sykle noen ritt. Jeg har ikke vært i Belgia tidligere, så det blir spennende å kjøre ritt der. De fleste rittene i Belgia kalles for Kermesse ritt. I Kermesse ritt sykler vi en runde på 8-10 km flere ganger. I juniorklassen er det vanlig at vi sykler 70-100 km i disse rittene.

  Nedtelling til de første rittene i Norge i midten av april har startet. Fra april og utover våren, er det ritt omtrent hver helg.  Sesongen i år blir spennende. Jeg har trent jevnt, variert og målrettet gjennom vintersesongen. I kommende sesong har jeg som mål om å hevde meg i norgestoppen.

  Utover våren kan dere følge meg på denne bloggen. Det kommer flere innlegg og oppdateringer på rittdeltagelse, resultater og trening. Dere kan også følge meg på Instagram: @christianbergsjo.

   

  Sykkelhilsen

  Christian Bergsjø

   

  Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!

  Har du spørsmål om produktet?